Нужни са нови решения за еволюиращите заплахи

Еволюиращите заплахи се нуждаят от eволюиращи решения, беше едно от посланията на форума за сигурност „Точка на топене”.

„Заплахите не са това, което бяха, и количеството и качеството им расте непрекъснато”, заяви Веселин Троянов, мениджър продажби на Хай Компютърс. Той препоръча новите решения на ESET (NOD32), които защитават бизнеса и възвръщат вложените от компанията средства в тях многократно.

„Cyberoam UTM-стандартните защитни стени (firewall) вече не са достатъчни”, посочи Константин Веселинов, управител на Хай Компютърс, в лекцията си „Информационна сигурност и състоянието на заплаха”. Според него, са необходими решения за промяна в подходите на управление на поведението и идентичността на служителите във всяка бизнес среда.

Веселинов подчерта, че Cyberoam UTM e ефикасно решение, с което се постига резултатен контрол и се елиминират много скъпо струващи устройства. Освен това, чрез Cyberoam UTM е лесно и администрирането на мрежата.

Компаниите с внедрен мениджмънт на уязвимостите (Vulnerability Management) от Qualys пък имат с 90% по-малко проблеми с атаките към тях, заяви Спас Иванов – генерален мениджър на Хай Компютърс за България.

Моделът на ваимовръзка на „Vulnerability Management and Policy Compliance” с Международния стандарт ISO/IEC 27001:2005 балансира между сигурност и функционалност и води до конкурентно предимство, добави Иванов.

Коментар