Вапцаров АД ще внедрява ERP система

Вапцаров АД – Плевен, един от водещите производители в сектора на тежкото машиностроене в България, ще внедрява система за управление на бизнес процесите SSA ERP LN. Доставчик на решението е компанията СМ Консулта, която е  дистрибутор за българския пазар на Infor SSA ERP LN.
Мащабният проект предвижда внедряване на системата в двете подразделения на компанията ВАПРЕС и ВАП Хидро. SSA ERP LN ще обхване цялостния производствен, търговски и счетоводен процес, както и управлението на логистиката, проектната дейност и сервиза, съобщиха от СМ Консулта.
Проектът цели да оптимизира производствения процес, контрола и управлението на предприятието. SSA ERP LN (BaaN) е предпочетен от ръководството на Вапцаров АД като продукт с  широки възможности, който покрива изискванията на сложния технологичен цикъл и сруктурирания бизнес процес и изцяло отговаря на нуждите на компанията.
Вапцаров е изцяло частно предприятие, с годишен оборот от 20 мил. лв., като над 90% от продукцията на компанията (пресови машини ихидро-енергетично оборудване) е за експорт, насочен предимно към страните от Европейския Съюз.
„Имахме нужда от решение, което да позволи проследяване на продукцията до ниво суровина, осигуряващо пълен контрол и управление на процеса”, коментира Владимир Попов, Изпълнителен Директор  на Вапцаров АД.
Проектът по внедряване на SSA ERP LN ще донесе редица ползи на Вапцаров, като обхване цялостната дейност на дружеството в единна информационна система и осигури оптимизиране, планиране и управление на процесите, според Веселин Митрев, старши консултант в СМ Консулта и ръководител на проекта по внедряване във Вапцаров.

Коментар