Огнян Данчев пое управлението на D-Link България

Мрежовият гигант D-Link назначи Огнян Данчев за мениджър в България. С привличането му компанията потвърждава засиления си фокус върху бизнес сегмента и предлагането на услуги и решения за корпоративни клиенти.


Огнян Данчев идва в D-Link като мениджър с отлична репутация в корпоративните среди

Огнян Данчев се присъединява към екипа на D-Link след забележителна кариера в компании като Microsoft, HP и Intel. Новият регионален мениджър ще се съсредоточи върху развитие на корпоративния сегмент, усъвършенстване на партньорската програма и увеличаване на продажбите към бизнес клиенти, съобщиха от компанията.

Плановете ни в България до края на тази и най-вече за 2012 година са да запазим традиционно лидерската си позиция в потребителския сегмент и да развием продажбите към малки и средни бизнеси, както и към големи корпорации и доставчици на услуги. За това ще разчитаме на стабилна партньорска структура”, коментира Огнян Данчев.

Преди да заеме този пост в D-Link, Данчев работи като търговски директор за OEM сегмента в "Майкрософт България" и отговаря за развитие на пазара на софтуер за вграждане в персонални компютри и сървъри. Професионалното му резюме включва и позиция като регионален директор на "Персонални системи" в "Hewlett-Packard България", където за 4 години успява да увеличи приходите на дивизията повече от 6 пъти.

В периода 1999-2004 Огнян Данчев има забележителна кариера в Intel като достига до позицията Channel Business Manager с отговорност за партньорската мрежа в Русия, Украйна, Беларус и Молдова.

Данчев има магистърска степен по машинно инженерство от Техническия университет – София, където е и докторант в областта на аеродинамиката на вятърни турбини с хоризонтална ос. Има интереси в областта на програмирането и CAD системите.

За мен е удоволствие да се присъединя към компания с над 25-годишна история, променила завинаги мрежовата индустрия”, коментира назначението си новият регионален мениджър на D-Link.

Коментар