Интралот внедри система за мониторинг на игри в Нова Зеландия

ИНТРАЛОТ Нова Зеландия, съвместно с министерството на вътрешните работи на Нова Зеландия, успешно завърши включването на всички лицензирани игрални заведения, игрални машини и джакпот регулатори към новата електронна система за мониторинг (EMS). ИНТРАЛОТ спечели обявения от министерството конкурс с международно участие през май 2005 и получи правото да изгради и менажира системата за мониторинг от името на правителството на Нова Зеландия. Включването на всички игрални заведения в EMS система приключи 10 дни преди официално определения срок.
Най-важният компонент на електронната система за мониторинг е възможността за контрол над незаконния хазарт, което гарантира сигурност при залаганията и значително ограничава измамите. Тя позволява на министерството да наблюдава работата на отделни игрални машини, разположени в различни заведения и игрални клубове – да събира и съхранява данни, както и да калкулира приходите на всяко игрално заведение. Системата удостоверява идентичността на всяка игрална машина и софтуер и по този начин гарантира използването само на лицензирани машини и игрови конфигурации. Системата автоматично блокира неидентифицирани машини и игри или такива с променени конфигурации.
Успешната реализация на проекта, един от най-големите и сложни в областта на хазарта по света, включващ стотици участници, доказва способността на ИНТРАЛОТ да изгражда сложни мониторингови системи за широк спектър от видеоротативки.
С помощта на специален интерфейс електронната система за мониторинг осъществява връзка с вътрешната система за лицензиране, контрол, мениджмънт и наблюдение на видеоротативки в страната, с която оперира министерството на вътрешните работи на Нова Зеландия. Чрез специализиран уебсайт системата изпраща ежедневни доклади на министерството, игралните зали и клубовете.
Договорът за изграждане на мониторинговата система беше подписан през май 2005 за срок от 6 години и очаквани приходи от около 35 милиона новозеландски долара, с възможност да бъде продължен за допълнителен период от 5 години. Системата влезе в експлоатация през юли 2006 и само за 8 месеца постигна договорните параметри.
“Министерството и ИНТРАЛОТ Нова Зеландия работиха в сътрудничество върху този сложен проект, чиято цел беше да осигури прозрачност и сигурност в игралния бизнес и да гарантира ползата от приходите от хазарт за благото на обществото. Проектът беше реализиран в изключително кратки срокове и успехът му не би бил възможен без усилията, съдействието и подкрепата на ИНТРАЛОТ Нова Зеландия и на останалите участници, сред които лицензирани оператори, собственици на игрални зали, производители на игрални автомати, програмисти и доставчици на телекомуникационни и кабелни услуги”, каза Кийт Менч, заместник-секретар в министерството на вътрешните работи.
“Осъществяването на проекта в тези кратки срокове е голямо постижение, като се имат предвид неговите специфични технически, търговски и логистични изисквания. Днес ИНТРАЛОТ обхваща цялото земно кълбо – от най-източната точка на света (островите Чатам в Нова Зеландия) до най-западната (Великденските острови в Чили). Искам да благодаря на министерството на вътрешните работи за любезната подкрепа, на Телеком Нова Зеландия за помощта при разработване на оптималните телекомуникационни решения, на клубовете в Нова Зеландия, както и на техническия персонал на доставчиците на игрални машини. Не на последно място, искам да изкажа благодарност на нашите гръцки колеги за подкрепата при реализацията на проекта”, каза управителят на ИНТРАЛОТ Нова Зеландия д-р Йоанис Катакис.

Коментар