ТехноЛогика е на 26-то място в класацията Technology Fast 50

Софтуерната компания ТехноЛогика е класирана на 26-то място в класацията на Делойт Technology Fast 50 за най-динамично развиващите се технологични компании в Централна Европа. С растеж от 624% ТехноЛогика е втора от трите български компании, които тази година заемат заслужено място в престижната класация.
„Радваме се, че сме допринесли за присъствието на България в тази престижна международна класация. Още повече ние не сме малка току-що стартирала фирма, за която бърз растеж в първите години е лесно обясним”, каза управителят на ТехноЛогика г-н Огнян Траянов.
Още с първата класация през 2007 г. на CBNPannoff, Stoytcheff & Co., на софтуерните фирми с българска собственост, ТехноЛогика зае първото място. Компанията има пълната увереност, че този резултат ще се повтори и в следващото проучване. 
„Обяснение за бързия растеж в последните години е и ангажираността ни в проекти, свързани с интегрирането на България към НАТО и ЕС. Това са много сериозни проекти, отговарящи на специфични изисквания и подлежащи на сертификация. Сериозни системи със сериозни изисквания, които изискват сериозни фирми-изпълнителки. Това даде шанс на ТехноЛогика да осъществи редица проекти, да се утвърди и развие”, допълни още Огнян Траянов.
Високите темпове на развитие са резултат и на правилната стратегия на инвестиции в интелектуална собственост – собствени продукти и инструментални средства за ефективно разработване на софтуер. Само в новата версия на системата за управление на човешки ресурси HeRMeS вече са инвестирани над 40 човекогодини програмистки труд.
Признание за качествата на новата версия на HeRMeS е полученият златен медал на Техническия панаир в Белград през 2007 г. в категорията „Крачка в бъдещето”. Освен редица успешни проекти в България, с нея е реализиран проект за македонската армия, финансиран от американското правителство.
През 2008 г. ТехноЛогика спечели и международен търг за доставка и внедряване на система за управление на човешки ресурси в държавната администрация на Босна и Херцеговина. Последната пета версия на системата е вече равностоен конкурент на софтуерните системи за управление на човешки ресурси не от среден, а от висок клас.
За да постигне и запази темпове на растеж освен инвестиции в интелектуална собственост и регионално присъствие, ТехноЛогика инвестира и в нови продуктови линии и услуги. Много често това е проактивно и изпреварващо, спрямо необходимостите на пазара. За цялостната политика на фирмата в сферата на иновациите тази година ТехноЛогика получи специалната награда за процесни иновации в конкурса за Иновативно предприятие на годината.
„Бързото развитие, наградите, класациите са признание, но не и цел. Те са следствие на посветеността ни на успехите на проектите на нашите клиенти”, категоричен е Огнян Траянов.

Коментар