Служители на БТК Груп стават доброволци в името на социална кауза

На 18 октомври служители на БТК ГРУП в градовете Стара Загора, Русе, Плевен, Свищов и София ще станат доброволци. Инициативата е в рамките на проекта „Дни на доброволчеството 2008”, организиран от Фондация “Помощ за благотворителността в България”, в партньорство с Американската търговска камара.
Служителите на телекома, заедно с над 600 служители от 39 компании, ще се опитат да направят по-приятен живота на над 1600 деца и възрастни в неравностойно положение.
„Вярваме, че всяка една модерна компания трябва да развива и усъвършенства своята социална отговорност”, споделя Михаела Калайджиева, Генерален секретар в БТК ГРУП. „Като такава, БТК ГРУП все по-активно участва в значими за обществото ни проекти, стремим се да въвличаме и служителите ни в тях”, допълва тя. 
Доброволческата акция ще се проведе едновременно на 36 обекта, в пет града в страната. Избраните за доброволство места са домове за деца лишени от родителски грижи, домове за възрастни, дневни центрове за младежи и възрастни с увреждания и други социални заведения в посочените градове. Участниците в инициативата ще имат възможност да избират между различни типове дейности, сред които: боядисване на огради, детски съоръжения и помещения, залесяване на градини, поставяне на плочки и други дребни ремонти. Част от доброволците пък предпочетоха да прекарат деня си в разговори и игри с децата и възрастни от институциите.
Повече от 500 доброволци от 27 фирми се включиха в първата доброволческа акция през май тази година. Те почистиха терени в Южния парк и Борисовата градина в София, на Витоша и в градовете Плевен и Стара Загора; помогнаха със своя труд на домове за деца без родители, център за деца с увреждания и болница.

Коментар