Ново устройство улеснява контрола на мрежата

Уникална по рода си комбинация между WiFi и KVM технологии предлага ново устройство на компанията Aten. Използвайки стандартен безжичен адаптер и лаптоп, потребителите могат да контролират своите системи от произволна точка в обхвата на безжичната мрежа, без дори да влизат влизат в сървърното помещение.

KW1000 е контролен модул, който позволява на администраторите да получат достъп до своите KVM превключватели, а оттам и до свързаните към тях компютри безжично и отвсякъде, съобщиха от дистрибутора в България – Комел Софт Мултимедия.

Устройството се инсталира и управлява лесно с помощта на клиентските и административни софтуерни инструменти. Клиентската част включва специализирано Windows приложение и също Java-базиран инструмент за достъп до модула независимо от операционната система и браузъра.

KW1000 не изисква никакви помощни приемо-предаватели и осигурява графична резолюция от 1600х1200, за разлика от повечето подобни устройства на пазара, които стандартно предлагат 1024х768.

Модулът разполага с локална конзола и към него може да се включи KVM превключвател (за безжично управление на стотици компютри) или просто само един компютър за достъп при по-опростени конфигурации.

Коментар