Android устройствата с обновления всеки месец

Google опростява доставките на актуализации на Android към своите OEM партньори и ги задължава да пускат пачове на сигурностга всеки месец

Потребителите на Android устройства ще получават в бъдеще актуализации на операционната система всеки месец, стана ясно на конференцията за разработчици Google I/O тази седмица в Маунтин Вю, Калифорния.

Google, разработчикът на Android, е задължил производителите на смартфони да пускат обновления на Android регулярно, веднъж месечно. Това се изисква преди всичко от съображения за сигурност.

Същевременно, Google опростява процеса на доставка на актуализациите на Android към своите OEM партньори. Именно в новото споразумение на разработчика с партньорите фигурира задължението да бъдат пускани пачове за сигурност всеки месец.

Досега производителите на Android устройства следваха собствени графици за актуализиране на операционната система, предвид и многото надграждания на платформата с фирмени интерфейси. Напоследък някои доставчици се ориентираха към чист Android, което опростява актуализациите.

Коментари по темата: „Android устройствата с обновления всеки месец”

добавете коментар...

  1. Аман

    я имам пишуща машина. никъв упдате от 1985 годин и си ноде кат нова.

  2. Koko

    А как става тази работа

  3. Гошо

    Аз ползвам nexus 5x и съм мн. доволен от постоянните обновления на версията на ОС и сигурността. Много бързо минават всеки път. Останалите ОС (най-вече desktop) трябва да се поучат как се правят постоянни update-и.

  4. Saevar

    аз лично съм си изключил всякакви пачове и подобни, дори нямам гугъл акаунт на моите Андроид устройства, всички инсталирани програми са side-loaded, firewall в който е забранено всичко освен порта 443, няколко програми са позволени да се свързват в нета и безплатен антивирус като БитДефендер, всичко е пей сърце от години, нямам проблеми със съображенията за сигурност…

Коментар