Траурна X-вълна заля Скайп общността

Масово потребителите на Скайп си поставят X пред имената, като знак за траур и протест срещу нелепата смърт на студента Стоян Балтов, пребит от негови връстници на 5 декември.
Първите хискчета се появиха вчера, а днес вече около една трета от контактите носят знака на траура.
Същевременно онлайн обществото организира тази сутрин протест под наслов “Не на Агресията и чувстващите се Ненаказуеми”. Шествието тръгна от зала “Христо Ботев” в Студентски град, през дискотека “Амнезия”, до Община Студентска.
Протест срещу съдебната власт, Протест срещу Ненаказаните, За справедливост, За Буден Български Народ – това са основните послания на инициативата.
Живях 4 години в Студентски град и искрено мога да заявя, че това място всяка година деградира. И за жалост се стигна до този трагичен инцидент”, споделя Стойчев в своя блог, който популяризира протеста.
Преди два дни майката на убитото момче призова младите да се вдигнат и пометат всички министри и убийци, съобщи БГ Фактор. В ефира на Нова телевизия Зарка Димова критикува остро министъра на образованието, че за студентския празник 8 декеври не е обявил минута мълчание в памет на нейния син Стоян Балтов.
Междувременно висока гражданска активност, само че по друг повод, проявиха в Дупница. Местните граждани масово се подписаха в подкрепа на арестувания бизнесмен Пламен Галев, съобщи news.bg. Една трета от местното пълнолетно население, или 11 000 души, е подкрепило подписка под наслов “Дупница не се страхува и подкрепя Пламен Галев. Той прави много за града"… No Comment.

по темата: „Траурна X-вълна заля Скайп общността”

добавете коментар...

  1. Mr. D

    Постоянно има такива случаи. Само заради това, че е станало в Студентски град, трябва да се разплачем и да овикаме орталъка. А това че половината провинциални типове живеят там нелегално и така харчат от парите, които плащам като данъци не е важно.
    Или това, че всички селски бекове са по дискотеките там и си търсят белята:
    Какво друго очаквате!?

  2. nasko

    И аз така мисля.

  3. grigo

    Също така не са 1/3 – в контакт листа имам само 3-ма и те са тийнейджъри – детска му работа!

  4. grigo

    Това с Х-чето е супер тъпотия, вчера ми предлагаха да си сложа пред името в скайп и ги отрязях! С подписки и х-чета нищо не става, нищо няма да се промени! Трябва да се промени манталитета на българите, а това няма как да стане!

Коментар