Обама ще привлече CEO-то на Symantec

Изпълнителният директор на Symantec е кандидат номер едно за поста секретар на Министерството на търговията на САЩ. Джон Томпсън е фаворит на новия американски президент Барак Обама, съобщиха медиите отвъд океана.
Първоизточник на информацията е агенция Ройтерс, която цитира неназован представител на демократите. Според него, Томпсън е водещият кандидат за висшия държавен пост.
Настоящият CEO на Symantec обяви през ноември миналата година, че ще напусне поста си през април.
Томпсън е известен поддръжник на Обама, но според официално изявление от Symantec, винаги е успявал да раздели политическата си активност от дейността си като шеф на най-голямата компания за сигурност.
Представители на ИТ индустрията коментират, че Томпсън е добър избор за правителствения пост. Неговият опит като CEO на глобална технологична компания е необходим на американската икономика да върви напред, коментира Роб Аткинсън, президент на Фондацията за информационни технологии и иновации.
Джон Томпсън постъпи в Symantec през 1999 година. По време на неговото управление Symantec придоби дузина компании, вкл. Veritas за $10.5 милиарда през 2005-а.
Вероятният секретар на Министерството на търговията е израсъл в семейство на учителка и пощальон.
Първоначално Обама посочи за поста губернатора на Ню Мексико Бил Ричардсън, който обаче се отказа от номинацията.
В Калифорния наричат новия обитател на Белия дом "технопрезидент". ИТ бизнесът смята, че Джордж Буш е недооценил значението на хай-тек отрасъла.
Новите технологии са способни да укрепят цялата икономика и Обама разбира ясно това, коментират анализатори на хай-тек отрасъла.

Коментар