Центровете за данни съюзиха Dell и Cisco

Партньорство на Dell и Cisco ще осигури решения за центрове за данни от край до край. Двете компании обявиха, че ще работят съвместно по създаване на следващо поколение виртуализирани центрове за данни.
Системите ще предложат сървъри, стордиж и мрежови възможности във виртуална среда. В частност, решенията ще използват комутатори Cisco Nexus 5020 с поддръжка на 10GB Ethernet или Fibre Channel over Ethernet към машини Dell Power Edge Server и сторидж устройства.
Ще можем да сертифицираме решения от край до край”, споделя Робин Купърс, ръководител на сторидж бизнеса на Dell в региона на Европа, Близкия изток и Африка (EMEA).
Очакват се цялостни пакети за малкия и среден бизнес. Цените на новите предложения за центрове за данни ще бъдат обявени в близките седмици.
Виртуализацията набира скорост, но според едно скорошно проучване фирмите я управляват лошо, като повечето мениджъри не знаят колко виртуални машини имат в системите си.
Инициативата на Cisco и Dell идва скоро, след като HP чрез своето мрежово поделение ProCurve обяви партньорство с Microsoft, Avaya и McAfee, което конкурира Cisco.

Най-големият производител на мрежови продукти, Cisco, планира да се намеси и на сървърния пазар, където ще конкурира традиционни свои партньори като HP и IBM. Компанията подготвя сървърен компютър, снабден със софтуер за виртуализация, съобщи Ню Йорк Таймс.

Коментар