Фондация на Nokia търси млади предприемачи

Международна младежка фондация, подкрепяна от Nokia, търси динамични млади хора, водещи със себе си социална промяна. Остава една седмица за кандидатстване по програмата YouthActionNet Global Fellowship, съобщиха от фондацията.
Въпреки днешната икономическа криза, налице са и добри новини за растящата роля на младите хора при разработването на местни решения за неотложни социални и екологични предизвикателства, посочиха организаторите на кампанията.
За програмата могат да кандидатстват младежи на възраст между 18 и 19 години. Крайният срок за подаване на документите е 20 април 2009 г. Кандидатите трябва да попълнят онлайн формуляра на адрес: www.youthactionnet.org или да изтеглят молбата и да изпратят документите по имейл, факс или поща.
От кандидатите се изисква да владеят отлично английски език и да са основали съществуващи проекти или организации с ясна визия за социална промяна. Това може да включва подготвяне на нов проект във вече съществуваща организация. 20-те победители ще бъдат обявени на 5 август 2009 г.
Едногодишната стипендия за аспирантура включва:
  • Присъствие на YouthActionNet Global Fellowship Retreat, което позволява на 20 млади лидери да споделят най-добри практики и да се учат един от друг (всички разходи са покрити);
  • Признание за усилията им на годишната церемония по награждаване YouthActionNet;
  • Общуване с водещи международни неправителствени организации, агенции за развитие и дарителски институции;
  • Виртуални учебни сесии, както и достъп до платформи за глобална защита, медийно покритие и възможности за финансиране.
Предишните победители в основаната от Nokia програма са предприели редица специални проекти, в т.ч. използване на мобилни технологии за борба с фармацевтични измами в Африка; използване на днешните цифрови комуникации като платформа за младите хора, борещи се с глобалното затопляне; наемане на жени с ниски доходи във Филипините за превръщане на отпадъчни тъкани в модни аксесоари.

Коментар