Американската SABA навлиза на пазара у нас

В началото на април двете компании подписаха договор за сътрудничество, което дава възможност на IBS България да отговори на нуждите на клиентите във всички аспекти на стратегическото управление на човешки ресурси. Решенията на SABA допълват и разширяват предоставяните от IBS България услуги, свързани както с класическите форми на обучение, така и със съвременни решения за електронно обучение.
SABA предлага обединени решения, обхващащи цялостния процес по обучение, управление на резултатите, планиране на възнагражденията и управление на таланта. Налични са и множество функционалности за бизнес анализ, които позволяват вземане на управленски решения, касаещи служителите на компанията.
Възможността за ползване на инструменти като уеб-конференции и организационен "social networking" разширяват гамата от подходи за обмен на информация и натрупване на неформални знания и умения в различни области сред потребителите.
Модулният характер на решенията на SABA позволява на организациите да внедряват както всички компоненти на системата, така и само тези, които отговарят на ежедневните им нужди и утвърдените бизнес процеси. Всички модули ще се предлагат локализирани на български език от IBS България, уточниха от компанията.
Досега IBS България успешно е реализирала редица проекти, свързани с внедряване на IBM решения за управление на обучението в организации като Мобилтел, АЕЦ Козлодуй, Национален институт за правосъдието, Министерството на държавната администрация и др.
"С технологичната експертиза и професионалните решения на SABA предоставяме на клиентите възможност да увеличат конкурентните си предимства, като управляват по-ефективно компетенциите на човешкия ресурс в организациите си", посочиха от българската компания.
По-рано днес IBS България съобщи, че е подписала договор за партньорство с чешката компания AdHoc, разработчик на софтуер за управление на дейностите в рекламни агенции, базиран на платформата Lotus Notes and Domino.

Коментар