HP обяви, че преоткрива работната станция

HP обяви нова серия работни станции Z Workstation, за които твърди, че предлагат "безпрецедентна производителност, стойност и обслужване" в един изцяло нов дизайн.
Моделите HP Z800, Z600 и Z400 идват с над 20 иновации в дизайна, вкл. самопроверяващо се захранване, и ползват най-новите процесори Intel Xeon.
Инвестициите в разработката на Z серията вече са дали резултат за клиенти като Schlumberger, които споделят, че с новите станции постигат 300–500-процентови подобрения в основните инженерни приложения.
"Новата Z серия бележи първите работни станции на HP, които могат да бъдат обслужени с пръстите ви – от захранването до дънната платка", каза Здравко Димов, мениджър в НР България. "Ранни изследвания показват, че работната станция HP Z може да се изплати в учудващо кратък срок, заради по-добрата й производителност".
Работните станции на HP се използват за приложения в сферата на графичните изкуства, радио и телевизия, CAD дизайн, инженерство, медицина, финанси и добив на нефт и природен газ.
Вътрешността на Z серията предлага напълно модулен дизайн, при който компонентите се поставят в безкабелна среда за оптимално обслужване. Отвън Z серията включва гладък алуминиев дизайн, вдъхновен от лидера в автомобилния и промишлен дизайн BMW Group Designworks USA.
Новите работни станции HP Z предлагат процесори от серията 5500 на Intel Xeon от следващо поколение с вградени контролери за памет и Intel Turbo Boost Technology, наред с нов комплект професионални графични решения, вградено аудио с висока дефиниция (HD) и опция за твърдотелни устройства.
Работните станции HP Z800 се предлагат и с 89% ефективно захранване, като така се намалява общото потребление на енергия и отделената топлина. Всички станции са над 90% рециклируеми, а серията HP Z е регистрирана по EPEAT Gold във възможно най-високия клас.
Цените за Европа, Близкия изток и Африка започват от €1699 за HP Z800, €1399 за HP Z600 и €999 за HP Z400.

Коментар