ИТ специалисти усвояват тънкостите на френската кухня

ИТ специалисти завършиха курс по френска кулинария. Те се включиха в инициативата Interoute Gourmet Institute, която се провежда за първи път в страната. Главният готвач на хотел „Метрополитан” и капитан на българския отбор на Кулинарните олимпийски игри от 2008 г. – Андрей Стоилов им показа как да приготвят за свои близки и любими четири типични френски специалитета.
Общоприетата представа за ИТ специалиста е за човек, който седи денонощно пред компютъра и разработва програми, играе игри, рови се в интернет или „хаква” правителствени сайтове. Неформалните наблюдения на Интеруут (Interoute) показват, че хобитата на хората от сферата съвсем не се ограничават до компютъра. ИТ специалистите „отпускат” с пейнбол, картинг, футбол и покер. Сред десетте им любими занимания попада и готвенето.
На нетрадиционното за сектора събитие ИТ специалистите приготвиха четири типични френски ястия – салата от патешко филе с портокалов дресинг и хрупкави листа, телешки медальони в рагу от охлюви и нежен трюфел сос, Layonnaise Potatoes хрупкави картофки по лионски с карамелизиран лук, ароматни лионски наденички и демиглас с магданоз и Veloutе с различни добавки и аромати – бадеми, брюкселско зеле, карфиол, фазан или заек.
Всички участници получиха сертификат за завършен курс по френска кулинария.

Коментар