Продажбите на iPhone се сринаха със 77% през април

Apple претърпя невиждан срив в продажбите на iPhone през април
(снимка: CC0 Public Domain)

Невиждан в досегашната история спад в продажбите на iPhone регистрира Apple през април, под влияние на коронавирусната пандемия, която засегна силно компанията от Купертино, сочат данните от нов доклад на анализатори.

Продажбите на iPhone са намалели със 77% през април, спрямо същия месец на миналата година, и с 56% спрямо март, твърди KeyBanc – компания за изследвания на пазара на мобилни телефони. Нейните данни са цитирани от множество източници, вкл. WCCFtech и SeekingAlpha.

Основната причина за този срив е пандемията от коронавирус, поради която много магазини на компанията бяха затворени. Освен това потребителите решиха да не харчат от спестяванията си, предвид факта, че мнозина останаха без работа.

По-рано Goldman Sachs публикува прогноза, според която продажбите на iPhone могат да паднат с повече от една трета през второто тримесечие на годината. Компанията понижи рейтинга на акциите на Apple от „neutral” до „sell”.

Анализаторите са уверени, че продажбите на iPhone ще паднат с 36% на годишна база през второто тримесечие, поради икономическата криза, причинена коронавируса. В бъдеще пазарното търсене постепенно ще се възстанови. Очаква се през четвъртото тримесечие продажбите да намалеят само с 2%.

Оптимистите смятат, че новите смартфони iPhone 12, които трябва да излязат тази есен, ще предизвикат скок в продажбите. Според последните информации, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max не само ще поддържат мрежи от пето поколение, но и ще имат екрани с честота на опресняване от 120Hz.

Коментари по темата: „Продажбите на iPhone се сринаха със 77% през април”

добавете коментар...

  1. ха

    cTaHu,
    Точно това смятам да направя на есен. Ще ги подкрепя с покупката на два хляба, като изрично ще отбележа, че го правя в името на компанията Apple. Ще си купя и една бучка сирене, но този път ще го направя в името на компанията Coca Cola. Абе на есен доста големи гиганти ще ми се радват искрено…

  2. cTaHu

  3. cTaHu

    Те имат кеш да изкупят балканите, но вие на есен, все пак ги подкрепете с покупка, човештинка си е 😀

  4. Българин

    Трябва да си или пълен комплексар или гей, за да си купиш айфон.

  5. Йордан

    Ужас! Иде нова икономическа криза 🙁 Хора, пазарувайте! Купувайте ги тези боклуци, за да може да се произвеждат нови.

Коментар