Изявление от президента на Intel – Пол Отелини

Пол Отелини, Президент и Главен изпълнителен директор на Intel Corporation направи днес следното изявление, във връзка с решението на Европейската Комисия по отношение на бизнес практиките на Intel:
Intel силно възразява срещу това решение. Ние вярваме, че решението е неправилно и игнорира реалността на висококонкурентния пазар на микропроцесори – който се характеризира с непрекъснати иновации, подобряване на производителността на продуктите и понижаване на цените. Абсолютно никаква вреда не е нанесена на потребителите. Intel ще обжалва.”
Ние не вярваме, че нашите практики са нарушили Европейски закон. Естественият резултат от конкурентен пазар, на който има само двама основни доставчици, е това, че когато една компания печели продажби, другата не печели. Генералният директорат на Комисията по въпросите на конкуренцията игнорира, или отказва да приеме значителните доказателства, които противоречат на твърденията в това решение. Ние вярваме, че тези доказателства показват, че когато компаниите се представят добре, пазарът ги възнаграждава, а когато не се представят добре, пазарът действа в съответствие с това.”
Intel никога не продава продукти под стойността. Ние, обаче, последователно инвестираме в иновации, в производство и в разработване на водещи технологии. Резултатът е, че ние можем да правим отстъпки за нашите продукти, за да се конкурираме на един висококонкурентния пазар, като предоставяме на потребителите навсякъде ефективността от това да сме водещия в света производител на микропроцесори.”
Въпреки нашите твърди убеждения, докато преминаваме през процедурата на обжалване, ние планираме да работим с Комисията, за да гарантираме, че сме в съответствие с тяхното решение. Финално, не трябва да има никакво съмнение, че Intel ще продължи да инвестира в продуктите и технологиите, които предоставят на Европа и на останалата част от света най-високопроизводителните процесори в индустрията, на по-ниски цени.”

Коментар