HP подобрява виртуализацията с нови тънки клиенти

HP разшири портфолиото си от тънки клиенти с нови предложения, които помагат на потребителите да разширят виртуализацията в цялото предприятие, като по този начин получат по-голяма сигурност и функционалност.
Тънки клиенти от сериите HP gt7720 Performance, HP t5730w и HP t5630w Flexible подобряват основните функции на операционната система Windows Embedded Standard. Системите предлагат допълнителна мултимедия и възможности за разгръщане и управление в Windows базираната инфраструктура на предприятията.
HP Client Automation, например, е бизнес решение за управление на клиенти, което помага на администраторите да открият потенциални проблеми, преди те да са се случили, и автоматично да актуализират изискванията, така че устройствата да останат в крак с времето.
Комбинацията от софтуер и тънки клиенти на HP гарантира по-висока производителност и по-голяма функционалност, необходима за разгръщане на виртуализация на отдалечени клиенти при всички потребителски нива в цялото предприятие”, каза Чарл Снайман, вицепрезидент на HP Personal Systems Group за Европа, Близкия Изток и Африка.
Тънките клиенти на HP с Windows Embedded Standard изпълняват локално Internet Explorer 7, Windows Media Player 11 и други приложения. Включеният Microsoft Remote Desktop Protocol 6.1 осигурява лесно свързване на устройствата и последни технологии за защита и управление от Windows Server 2008.
Това са следващо поколение интелигентни, свързани тънки клиенти, посочи Ирена Андонова, директор Product Management, Embedded Windows and Enterprise Devices в Microsoft.
С цел да гарантира мултимедийна непрекъснатост, без пропускане на кадри и проблеми с аудио/видео синхронизацията, HP е вградила мултимедийно пренасочване, което позволява на потребителите да стартират уеб-приложения, видеоклипове и други файлове във виртуална десктоп среда.
HP RDP Enhancements изтегля обработката директно на тънкия клиент, като по този начин създава по-добра мултимедийна функционалност и намалява натоварването на сървъра, което води до по-висока сървърна мащабируемост.
HP RGS пък е създаден за потребители, които се нуждаят от сигурен, високопроизводителен отдалечен достъп до професионален мултимедиен стрийминг и приложения от висок клас. Софтуерът включва разширени функции за съвместна работа в реално време, за да позволи на голям брой специалисти, работещи от отдалечени места, да виждат и споделят визуализации, богати на съдържание, вкл. двуизмерен дизайн, триизмерно моделиране, обработка на изображения, симулации, филми, флаш анимация и сложни Web 2.0 страници.
Новите тънки клиенти на HP с Windows Embedded Standard ще бъдат пуснати през май на цени от €349 до €699.

Коментар