Обещаващ пазар за сензорните екрани

Пазарът на сензорни екрани ще нарасне до 9 милиарда долара през 2015 година, прогнозира компанията DisplaySearch. За сравнение, през миналата година приходите на доставчиците в сегмента са били $3,6 миллиарда, което означава 14-процентен средногодишен ръст до 2015-а.
Сензорните екрани стават все по-предпочитани, тъй като улесняват взаимодействието на хората с цифровите устройства. Това предимство се измерва със спестено време и увеличена продуктивност.
Цените на тъчскрийн панелите падат, което е допълнителен фактор технологията да става все по-популярна.
От 2007 година насам съществено нараснаха продажбите на капацитивни сензорни екрани, благодарение на Apple и нейните устройства iPhone и iPod Touch. Към момента този тип дисплеи са втори по популярност след резистивните.
Сензорните технологии намират широко приложение в мобилни телефони, навигатори и други портативни устройства.
През миналата година са продадени общо 220 милиона сензорни екрани за хендсети, като проникването на технологията при този тип устройства се оценява на 16%. Според DisplaySearch, през 2015 година 40% от мобилните телефони ще имат тъчскрийн.
В близките години анализаторите очакват появата на сензорни екрани с по-голям диагонал, които ще се използват широко в сфери като търговията, продажбите на билети и образованието.

Коментар