Samsung затваря последния си завод за телевизори в Китай

Samsung ще се съсредоточи върху производството на QD-OLED телевизори
(снимка: Samsung)

Samsung скоро ще затвори последния си завод за телевизори в Китай, разположен в Тиендзин, за да подобри ефективността в управлението на веригата за доставки, според източници, запознати с бизнеса на корейската компания.

В последните няколко години Samsung поетапно затваря своите предприятия в Китай. Фабриката в Тиендзин, в която работят около 300 души, ще прекрати дейност в края на ноември 2020 г., съобщи Sammobile.

Решението е взето ощ през 2018 г. и е част от по-големи планове на корейската компания за подобряване на ефективността на нейните операции по целия свят. Samsung е изправена пред силна конкуренция от китайските ТВ брандове, но все още запазва водеща позиция на световния пазар.

Компанията ще спре производството на LCD панели до края на тази година и ще се съсредоточи върху производството на QD-OLED панели за следващото поколение телевизори. Според източниците, технологията QD-OLED е подобна на OLED на LG. Същевременно, Samsung работи и върху microLED телевизори.

Samsung затвори своята фабрика за смартфони в Тиендзин през 2018 г. и завода си в Худжоу през 2019 г. Скоро компанията ще остане само с две производствени предприятия в Китай: фабриката за чипове в Сиан и завода за домакински уреди в Суджоу.

Коментари по темата: „Samsung затваря последния си завод за телевизори в Китай”

добавете коментар...

  1. ха

    Ами LCD се оказа технология с твърде дълъг живот, което е неприемливо за производителите. Затова минаха на OLED. Последният беше с много кратък живот, което е неприемливо пък за потребителите, но някак посредством технологиите вече правят OLED дисплеи с малко по-дълъг живот.

  2. я пак

    Значи затваря за лсд, но продължава в друг тип? на линия ли сте?

  3. Anonymous

    Затваря

Коментар