Apple открива плаващ магазин в Сингапур

Плаващият магазин на Apple представлява сферичен купол, съставен от 114 парчета стъкло
(снимка: Apple)

Apple ще отвори първия си магазин във вода само след няколко дни – в четвъртък, 10 септември, в Сингапур. Плаващият магазин се намира на брега на Марина Бей, близо до хотел и казино Марина Бей Сандс.

Желаещите да посетят магазина в деня на откриването трябва да резервират мястото си на специален уебсайт на компанията, тъй като във връзка с пандемията в Сингапур действат ограничения за броя на посетителите на публични места и разстоянието между тях.

Плаващият магазин представлява сферичен купол, съставен от 114 парчета стъкло, свързани с десет вертикални стълба. Създаден в сътрудничество с архитектите от Foster + Partners, плаващият магазин на Apple е третият търговски обект на компанията в Сингапур и нейният 512-и магазин в целия свят.

Посетителите ще могат не само да купят някои от новите продукти на Apple, но и да се любуват на 360-градусова панорама на града. През нощта магазинът ще бъде осветен, за да наподобява традиционните фенери, пуснати в небето по време на фестивала в средата на есента.

Посетителите ще намерят в плаващия магазин най-продаваните продукти на Apple
(снимка: Apple)

Освен че е първият плаващ магазин на Apple, това е и първата фирмена сграда на компанията с конферентна зала, разположена във вода. Тя ще се използва за срещи на екипа на Apple с разработчици и представители на други компании.

Коментари по темата: „Apple открива плаващ магазин в Сингапур”

добавете коментар...

  1. Чети с разбиране

    …продавал…

  2. Чети с разбиране

    Да, ама рибарят едва ли е продавай айфони 😉

  3. :o)

    каква…е тая…глупост бе? 😐
    Първия…първия магазин на вода е бил някой рибар преди 10 000 години

  4. Anonymous

    Затваря

Коментар