Progress придобива DevOps компанията Chef

Progress ще надгради успешния бизнес на Chef, заяви Йогеш Гупта
(снимка: Progress)

Софтуерната компания Progress обяви, че е сключила окончателно споразумение за придобиване на Chef – лидер в областта на DevOps и DevSecOps, който доставя пълна инфраструктурна автоматизация за изграждане, пускане, управление и сигурност на приложенията в съвременните многооблачни среди, както и локално.

„Chef е създала успешен бизнес, продуктово портфолио и пазарна стратегия. Ние ще надградим и ускорим всичко това чрез добавяне на нашите ресурси”, коментира сделката Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress. По неговите думи, Chef е „лидер на пазара с най-добрите в класа си продукти, активна общност от разработчици, впечатляваща база от клиенти и висококвалифицирани и ангажирани служители”.

Придобиването е част от стратегията на Progress за растеж и се очаква да донесе на компанията повече мащаб и финансови средства. Сделката ще затвърди позицията на Progress като доставчик на продукти за разработка, пускане и управление на бизнес приложения.

Progress ще придобие Chef за 220 милиона долара. Компанията ще финансира транзакцията с наличните си финансови средства, както и със средства от съществуващия си кредитен механизъм.

Основана през 2008 г., Chef има годишни приходи в размер на 70 милиона долара. Компанията е иноватор в автоматизацията на приложения и пионер в областта на DevSecOps. Най-известните ѝ продукти са Chef Enterprise Automation Stack, Chef Infra, Chef InSpec, Chef Habitat, Chef Compliance и Chef Desktop.

„Chef и Progress споделят обща визия за бъдещето на DevSecOps”, каза Бари Крист, главен изпълнителен директор на Chef. „Progress ще предостави мащаба, чрез който платформата ни ще продължи да се развива и да носи допълнителна стойност на клиентите ни. В същото време Chef запълва нуждата в портфолиото на Progress за DevSecOps, инфраструктура, приложения и автоматизация”.

Очаква се придобиването да приключи през октомври 2020 г. след одобрение от страна на регулаторите и удовлетворяване на други условия за финализиране на сделката.

Коментари по темата: „Progress придобива DevOps компанията Chef”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Много поглъщане и преяждане не е здравословно. След време и прогресс ще видим как ще се разпадне и разложи.

Коментар