Ericsson осигурява конвергиранo IP решение за О2 в Германия

Ericsson беше избран да осигури за Telefónica O2 Германия IMS опорна система и IMS-базиран сървър за VoIP приложения. Тези два договора включват внедряването на хардуер и услуги за интегриране на софтуерни системи.

Това споразумение е важна крачка за O2 в Германия, тъй като чрез него съществуващите фиксирани и мобилни системи на оператора преминават към конвергирана IP базирана мрежа от следващо поколение (NGN – Next-generation network).
Ericsson също така ще интегрира в мрежата на немския оператор VoIP приложен сървър, който използва IMS и прави достъпни услуги като IP Centrex, business trunking и presence functionality за всички абонати на фиксирани и мобилни мрежи. Андреа Фолгерас, Главен търговски директор на Telefónica O2 Германия коментира: „Чрез IMS можем да ускорим прехода на сегашните ни системи към по-рентабилни и по-продуктивни мултимедийни мрежи, които се възползват максимално от непрекъснато увеличаващия се капацитет за трафик. Решението ни да изберем Ericsson за партньор при внедряването на IMS сe базира на позитивния опит, натрупан от съвместните ни проекти в Испания и други държави.”
Карстен Аренс, президент на Ericsson Германия, отбеляза: „За нас е удоволствие да заздравим партньорството си с Telefónica O2 Германия, като доставим и внедрим технологии, които за базисни за трансформация на IP мрежата им. IMS ще доведе до еволюция и конвергиране на телефонните услуги на оператора и ще му помогне да преддържа мултимедийни приложения в реално време.”
IMS предлага необходимата степен на интелигентност за мрежите от следващо поколение, за да могат да предлагат на потребителите широколентови мултимедийни услуги на всякъде, независимо от мрежата, към която са свързани – с помощта на широк спектър устройства. Внедряването на IMS и употребата на обща платформа ще доведе също така до намаляване цените на мрежовите доставчици за нови приложения и обслужване на мрежата като цяло.
в световен мащаб Ericsson реализира повече от 1300 проекта годишно за предоставяне на консултантски услуги и интеграция на системи за оператори. Предлагаите от Ericsson стратегия, технология, консултации във връзка с работата на мрежите и експертния капацитет, както и внедряването на системи покриват следните области: IP опорни мрежи, IP мултимедийни подсистеми (IMS), мултимедийни услуги, обслужване на мрежи, телекомуникационен мениджмънт и сателитни комуникации.

Коментар