HD видео по електрическата мрежа

Компанията Gigle Semiconductor обяви най-бързия в света контролер, предназначен за домашни мрежи. Чипът вече се използва в адаптерите за предаване на данни Gigabit Powerline на Belkin.

Контролерът Gigle GGL541 и технологията mediaxtream осигуряват възможности за HD видео през електрическата инсталация.
Чипът поддържа два канала: единият работи по стандарта HomePlug AV, а вторият е предназначен за технологията Gigle mediaxtream, която дава възможност за предаване на данни по електрическа мрежа, коаксиален кабел или телефонен чифт със скорост до 1000 Mbps.
Интегрираната схема за управление агрегира двата канала за повишаване на производителността. При добавяне на нови адаптери се създава самоконфигурираща се мрежа xtendnet, която се отличава с ресинхронизация и регенерация на сигналите с цел подобряване на качеството, радиуса на покритие и стабилността на работа.
Според разработчика, GGL541 поддържа висока пропускателна способност даже и в условия с голям шум, което е характерно за силови, телефонни и коаксиални линии.
Адаптерите Belkin Gigabit Powerline вече са достъпни в САЩ, а на пазара в Европа се очакват през август.

по темата: „HD видео по електрическата мрежа”

добавете коментар...

  1. коко

    Много хубаво, но нас потребителите какво ни топли? Да си прехвърляме данни от един контакт до друг? Има по лесни и по евтини начини това да стане. Освен това електроразпределителните дружества нямат интерес към подобна технология или поне е.он със сигурност няма.

Коментар