Интегрираните ИТ решения стават по-актуални в условия на криза

Интегрираното решение Windows Essential Business Server 2008 (EBS), разработено специално за средно големи предприятия, намалява лицензните разходи с 30% в сравнение със закупуване на отделни продукти, съобщи Microsoft България.

Срещу тази инвестиция бизнесът получава решение, което оптимизира работния процес, като позволява на всички членове на екипа да работят с централна система и електронна поща и поддържа актуалността на информационните системи чрез автоматизирани актуализации.
По този начин работният процес на служителите е много по-плавен и координиран.
В момента интеграцията на различните ИТ решения е изключително актуална тема. Тя носи ред предимства, които в условия на икономическа нестабилност стават още по-важни.
На първо място – пести се време. Само чрез единната система за комуникации, например, се пести около един час от работното време на всеки един член от екипа и това се случва ежедневно. Второ предимство е пестенето на разходи.
На практика, 80% от работното време на служителите минава в създаване на различни документи, таблици, презентации, имейли и др. Всяка инвестиция в подобряване на ИТ инфраструктурата в компанията неизменно води до улесняване и ускоряване на процесите в работата на цялата фирма.
Един от най-големите производители на софтуер за бизнеса – EMC, за който работят около 33 хил. човека, ще спести около 19 млн. долара от разходи за поддръжка на ИТ управление и оборудване през следващите 4 години, благодарение на Exchange Server 2007, твърди Microsoft.

Коментар