Виртуализацията променя методите на работа с персонала








Виртуализацията в центровете за данни, една от най-горещите тенденции в ИТ индустрията, налага промяна в методите за работа с персонала, заявиха експерти от Burton Group.

За много компании виртуализацията е голям проблем. Дълго време специалистите в центровете за данни са действали в определени граници, но сега се появяват инфраструктури за съвместна работа.

Процесите рязко се променят, изисквайки съвършено нови операционни модели, което предизвиква реакция у консервативно настроените служители в центровете за данни, посочват анализаторите от Burton.

Желателно е компаниите да започнат трансформацията на центровете за данни с някакъв конкретен проект, за да не създават прекалено големи технологични и кадрови проблеми, коментира Жана Беливо-Дан, генерален мениджър на подразделението на Cisco за обучение и сертифициране на мрежови специалисти.

Администраторите трябва да имат ясни планове за поетапно обучение на служителите и въвеждане на промените в управлението на центровете за данни.

Cisco е разработила два нови сертификационни курса, които разширяват знанията и уменията на специалистите в центровете за данни. Първият от тях е фокусиран върху проектирането и архитектурните решения, а вторият разглежда текущите операции.

Коментар