БТК приключи мащабен проект за развитие на човешките ресурси

Телекомът БТК успешно финализира най-мащабния проект за развитие на човешки ресурси, провеждан до момента в частния сектор у нас.

245 служители от компанията завършиха успешно квалификационния курс по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” и получиха сертификати, съобщиха от БТК.

Курсът е обхванал предимно инженери от екипа на БТК в 17 града на страната. В рамките на 15 месеца участниците са обучени по модулите "Основи на компютърните мрежи", "Основи на маршрутизирането" и "Основи на комутирането", които са базирани на програмата на Сиско "Мрежова академия”.

Една част от обученията се проведени дистанционно, чрез предоставяне на достъп до учебното съдържание. По-голямата част от обученията – практическите занимания, са протекли в специално оборудвани за целта зали на основния партньор на БТК по проекта – Национално сдружение „иЦентрове”.

Придобитата квалификация дава възможност на инженерите да продължат обучението си по компютърни мрежи, след което да придобият международен сертификат.

През октомври 2007 г. БТК кандидатства и спечели проект по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" към Европейския социален фонд.

Общата стойност на програмата възлиза на близо 280 хиляди лева, от които 83 хиляди са отпуснати от БТК. Останалите средства се съфинансират от Европейския Социален фонд (85%) и националния бюджет (15%).

Коментар