Коника Минолта спонсорира Конференция на OОН за промяна на климата

Коника Минолта бе избрана за основен партньор на конференцията за климата на ООН, Climate Conference COP15 (15-тата конференция на страните членки). Компанията ни ефективно прилага няколко програми за минимизиране на влиянието върху околната среда, сред които е инициативата Нула отпадъци (Zero Waste). Коника Минолта напълно споделя идеалите на климатичната конвенция на ООН. Това бяха съществени фактори при избора на подходящ партньор за конференцията, чийто домакин е Дания и ще се проведе в дните от 7 до 18 декември 2009 година, в Копенхаген.

Партньорството включва осигуряването на повече от 30 Konica Minolta bizhub цветни многофункционални принтери (MFPs) и черно-бели производствени системи с обща стойност два милиона евро. Оборудвани по последна технология, тези продукти ще посрещнат нуждите за принтиране, копиране, сканиране и изпращане на факс на всички участници от Обединените нации и всички делегати преди и по време на COP15.

"За нас е голяма чест да подкрепим COP15 като основен спонсор за печатните устройства," споделя Олаф Лоренц, General Manager, International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe. "Вече постигнахме голям прогрес в разработването на екологично съобразни устройства с ниска консумация на енергия. Въпреки това, няма да се спрем до тук, опирайки се на спечелена слава. Ще продължим да поддържаме първенството си при екологичните нововъведения на пазара на печата. Присъединяването ни към Конференцията за климата на Обединените нации ще допринесе за усилията ни да намали нашето екологичено влияние."

Свенд Олинг, Head of Department на Датското министерство на външните работи (Danish Ministry of Foreign Affairs), добавя: "COP15 може да се окаже най-голямата международна политическа конференция, провеждана някога на датска земя. Като домакин, отговорността на Дания е да осигури възможно най-добрите условия за преговори на делегатите от COP15. Договорът за спонсорство с Коника Минолта е важен елемент при осигуряването на ефективна инфраструктура на мястото на конференцията. Още повече ние сме удовлетворени, че решенията предложени от Коника Минолта имат за цел да намалят екологичното влияние колкото е възможно повече.

Докато модерното екологично управление на Коника Минолта е сертифицирано по ISO, многофункционалните принтери се квалифицират по рейтингите на  Energy Star. Тези печатни системи консумират около половината от енергията използвана от стандартните устройства. Един от последните модели дори постига TEC (типичната седмична консумация на енергия) от 60% под последните изисквания на Energy Star. Това превръща устройството в най-екологичното многофункционално устройство в класа си. Миналата година две устройства спечелиха голямата награда Energy Conservation Grand Prize (голямата награда за пестене на енергия) на Excellent Energy Conservation Equipment (Отлично оборудване за пестене на енергия) на Министерство на икономиката, търговията и индустрията на Япония, за своята висока ефективност и екологична насоченост.

Наскоро компанията подписа Глобалното споразумение на ООН. Инициативата цели да разреши различни проблеми с нарастващо значение като глобалното затопляне, екологичните притеснения и социалното неравенство, като окуражава всяка участваща компания да реализира устойчив растеж и развитие.

По време на конференцията на страните членки ще се вземат всички важни решения от световните климатични преговори. Намеренията са COP15 да приключи със стабилно глобално споразумение, което установява амбициозни цели за намаляването на емисиите на газовете, причинители на парниковия ефект и по-специално CO2. Очакват се 15,000 официални участници в конференцията, включително представители на правителства, журналисти и членове на международни организации и Асоциацията на неправителствените организации – NGO.

Коментар