D-Link въвежда компактни системи за IP видео наблюдение

Мрежовата компания D-Link обяви нова многоканална IP базирана система за видео наблюдение с лесни за инсталиране и използване пакети за сигурност тип „всичко-в-едно”.

Пакетите за видеонаблюдение или т.нар. D-Link Secure Center идват в четири различни варианта, насочени към отделни сегменти – SoHo (малък и домашен офис), SMB (малък и среден бизнес), Professional и Advanced. IP системите на компанията могат да покрият както базовите нужди на домашния офис, така и специфичните изисквания на корпоративната бизнес среда.

Всеки пакет съдържа 2 IP камери, 1 мрежов видеорекордер (NVR) и софтуер за управление. Предложенията комбинират усъвършенствани възможности за цифрово видео, компресии и възпроизвеждане на съдържание, характерни за мултикомпонентните системи за набюдение, като ги правят компактни и лесни за използване в едно единствено решение.

С помощта на D-Link Secure Center потребителите имат възможност да преглеждат поточно видео от всеки компютър с връзка директно към локалната мрежа или от всяка една точка с Интернет свързаност. Поддържа се едновременно наблюдение на няколко различни локации с инсталирани IP камери, както и възможност за непрекъснат запис на цифрово видео 24 часа на ден 7 дни в седмицата по предваритено зададен график или при засичане на движение в дефинирания периметър.

Сред ключовите предимства на IP пакетите на компанията са възможността за лесна инсталация и конфигурация, безпроблемна интеграция в съществуваща инфраструктура, добра управляемост и мониторинг, както и високо ниво на достъпност от всяка една точка.

Видеорекордерите поддържат запис и наблюдение в реално време на до 4 камери, които заедно с придружаващия NVR  софтуер  позволяват комбиниране на 4 такива рекордера като един виртуален център, т.е. едновременно до 16 видеокамери да работят в една система. Благодарение на това потребителите могат да следят в реално време или да преглеждат впоследствие работата в отдалечените офиси, движението при входове, състоянието на специални складове, магазини за стоки и всевъзможни други локации по тяхна преценка.

Функцията за възпроизвеждане на вече записано видео съдържание към NVR устройството на D-Link улеснява потребителя в търсенете на случило се събитие. Усъвършенствана е функцията за търсене на отминали събития, като се предоставя възможност за задаване на критерии като наличие на определено движение, изчезнал обект, търсене в зона с намален фокус на изображението и други.  Софтуерът за повторно възпроизвеждане на видео към NVR идва с възможност за лесно управление през уеб.

Към момента интелигентната плейбек опция за търсене в записаното видео съдържание е достъпна само с моделите от серията DNS-726 на D-Link.

Коментар