Microsoft: Windows 7 е най-успешната ОС

Изпълнителният директор на Microsoft Стив Балмър определи Windows 7 за най-добрата и най-успешна операционната система в света. Това стана по време на ежегодната среща с акционерите на корпорацията, за която съобщава CNET News.

Балмър обяви "фантастични" продажби на Windows 7, които потвърждават, че Microsoft е създала най-добрата операционна система в света. CEO-то уточнява, че темповете на продажби на новата ОС превишават два пъти тези на останалите версии на Windows в съпоставими периоди.

96 на всеки 100 човека предпочитат Windows, е не Mac OS – така Балмър отговори на забележка от акционер, че все повече младежи са привлечени от продуктите на Apple и, че Microsoft има негативен имидж сред тази категория потребители.

Корпорацията ще се опита заеме водеща позиция и на пазара за смартфони, заяви нейният CEO, провокиран от въпрос за конкуренцията с Android и iPhone.

И в момента Microsoft има много по-голям дял от пазара, в сравнение с подкрепяната от Google платформа Android. Акцентът в действията на компанията обаче ще бъде не върху Windows Mobile 6.5, а в развитието на нови платформи.

Коментар