Нов широкоформатен принтер на Xerox

София, 3 декември 2009 г. – Обемната и сложна документация по инженерни и архитектурни проекти, както и електродиаграмите и механичните чертежи, изискват особена прецизност в детайлите. В отговор на подобни нужди, Xerox България представя нов черно-бял широкоформатен принтер  Xerox 6279™ , конфигуриран с копирна машина и скенер. Устройството е с компактни размери и предлага превъзходно качество на изображението, бързина и нисък разход за поддръжка.

Устройството се адаптира лесно към различни работни среди, като например центрове за принтиране и копирни услуги или специализирани архитектурни, инженерни и строителни компании. Предлаганата скорост на печат – от 7 до 9 страници формат A1 (594 x 841) в мин., в зависимост от конфигурацията – го нарежда сред най-продуктивните устройства от този клас.  

 “Ясно е, че качеството на изображението и разходите за поддръжка са от основно значение за потребителите на широкоформатен печат. Качеството на изображението и скоростта, предлагани от  Xerox 6279, отговарят на тези изисквания,” заяви Силвия Куманова, Търговски мениджър в Ксерокс България. “Тъй като цените са съвсем достъпни, потребителите могат лесно да преценят как максимално да се възползват от предимствата на устройството, било като част от оборудването на офис за строителни мениджъри или на централен офис на архитектурна фирма, а защо не и в работния салон на местния център за печат и копирни услуги. Надеждността е гарантирана във всички случаи.”

Cable Services Company, Inc. (Кейбъл Сървисис Кампъни), компания със седалище в Уилиамспорт, специализирана в дизайн и строителство за нуждите на телекомуникациите, използва Xerox 6279 за изготвянето на инженерни и строителни чертежи, генерирани в CAD среда.  “Клиентите ни са свикнали да предлагаме бърза обработка на документи, тъй като скоростта е особено важна за конкурентния пазар на телекомуникациите,” заяви Майк Хайт, дизайн мениджър в Cable Services.  “С помощта на системата 6279 сме в състояние да отговорим бързо на нуждите на клиента, при това с документи от най-високо качество.”  

Cable Services не случайно се спира на тази система, преди всичко заради предлаганата бързина, качеството на изображението, надеждността и ниските разходи за поддръжка. Предлаганите възможности за сканиране също се оказват решаващи при избора, тъй като компанията регулярно сканира документи от хартиени носители за електронно съхранение или принтиране.

Xerox 6279 може едновременно да сканира до 6 изображения в секунда докато принтира, благодарение на допълнителния вграден скенер. Възможностите за принтиране и сканиране с резолюция 600 x 600 dpi предлагат отчетливи и прецизни в детайлите изображения, дори и при сложни планове, диаграми и презентации.  Системата се зарежда с до 4 ролки и работи с различни носители, включително паус и фолио.  Допълнителният вграден скенер позволява да се подобри качеството при дигитализиране на повредени от намокряне или намачкване оригинали, като се коригира фона и се акцентира върху важните детайли на изображения и текстове.  

Потребителите могат да избират измежду няколко възможности за конфигуриране, включително модели, предлагащи само принтиране или комбинация от копиране и принтиране. Тази комбинация предлага черно-бяло сканиране, с възможности за надграждане до цветно. Скенерът поддържа  широк набор от файлови формати и позволява сканиране към е-поща, FTP или друг принтер.  Опцията TotalAccxes за 24-битово цветно сканиране дава възможност на потребителите да превръщат хартиени документи в електронни файлове, запазвайки цветовете, както и да ги отпечатват чрез свързан към локалната мрежа цветен принтер. Тези опции могат да бъдат инсталирани на място, така че системата да разгръща възможностите си паралелно с развиването на бизнеса на клиента, за да отговаря на своевременно възникващите нужди.

Коментар