Шеф на ICANN информира чрез писане в Twitter

Род Бекстрьом казва, че е твърдо решен да запази плановете и дейността на интернет организацията ICANN абсолютно прозрачни и отворени. За тази си дързост той отнася много критики от колегите си.

ICANN е организацията, която отговаря за управлението на интернет – разпределението на домейните от първо ниво, регулациите. Организацията се старае да бъде отворена и прозрачна, а нейният изпълнителен директор Род Бекстрьом приема тази задача крайно сериозно – и вече използва Twitter като част от усилията в тази посока.

Ролята на ICANN за стабилността, сигурността и непрекъсващото функциониране на интернет се промени сериозно през последните години, откакто ICANN стана независима от САЩ. В днешно време пред ICANN стои задачата не само да управлява глобалната мрежа, но и да помогне за преодоляването на цифровата пропаст, за прескачане на бариерите между нациите – и разбира се за ефективното и сигурно функциониране на интернет.

Много от колегите на Бекстрьом не са съгласни с неговия подход. Но за тях има шокираща новина.

"Точно тази седмица бях критикуван за това, че твърде много пиша в Twitter и споделям твърде много информация. Е, имам някои вести за всички, които искат да ми се карат за отвкритото споделяне на информация в Twitter – тепърва ще пиша много повече. Прозрачността е изключително важна!".

Коментар