Задава се търг за ИТ в здравеопазването


Министерство на здравеопазването публикува предварително обявление на обществена поръчка по проекта "Спри и се прегледай," финансиран по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси“.

Търгът ще включва множество лотове, като голяма част от тях са свързани с информационни технологии.

В отделните позиции са заложени доставки на офис техника и консумативи, устройства за телекомуникация и хардуер. Предвижда се също създаване на информационно-технологична система (скринингов регистър), обслужваща процесите за скрининг на рак на млечната жлеза и шийката на матката при жените и колоректален карцином при двата пола.

МЗ ще ангажира и разработчик на софтуер за регистъра на медицинския персонал, както и доставчик на хардуер за регистъра. Предстои още избор на изпълнител за създаване и поддържане на рубрика в интернет по проект "Информирани и здрави".

Министреството планира също да разработи и внедри електронна страница за надграждащо обучение по спешна медицина, която ще бъде рубрика в интернет страницата на МЗ.

Още един лот е предназначен за доставка на хардуер и софтуер за надграждащо обучение и манекени за обучение по проект "ПУЛСС – Практически увод в лечението на спешните състояния".

Коментар