Всеки ще има AI помощник, предрече Дженсън Хуанг

Дженсън Хуанг е сред най-фанатичните застъпници на изкуствения интелект
(снимка: Nvidia)

Шефът на Nvidia, най-големия доставчик на хардуер за изкуствен интелект, обеща, че всеки човек на планетата ще получи AI асистент. Дженсън Хуанг направи това изявление на събитието SIGGRAPH 2024, където говори за неизбежното широко разпространение на изкуствения интелект.

Според основателя и лидер на американската компания, която вече е в Топ 3 по пазарна капитализация, в бъдеще всеки човек ще използва AI асистент, независимо от естеството на извършваната работа.

„Всяка компания, всяка позиция в компанията ще включва използване на помощ от изкуствен интелект”, каза Дженсън Хуанг, цитиран от TechCrunch. Като пример той подчерта, че изкуственият интелект вече се използва за създаване на рекламни кампании за Coca-Cola.

Според шефа на Nvidia, ако изкуственият интелект се обучава по примера на всичко, което конкретен човек прави, пише или казва, тогава е възможно на всички хора да се предостави личен AI асистент. Почти всички сектори на икономиката ще бъдат засегнати от подобна тенденция, смята Дженсън Хуанг.

AI ще помогне на метеоролозите да прогнозират времето по-точно с по-малко потребление на енергия, хората с творчески професии ще могат да генерират изображения с помощта на AI, ще се развият дигиталните близнаци в индустрията. Изкуственият интелект ще трансформира също транспортния сектор чрез използване на генеративни функции за автопилот.

Дженсън Хуанг се срещна на сцената на SIGGRAPH 2024 с основателя на Meta – Марк Зукърбърг. В края на съвместното им представяне те си размениха шити по поръчка якета. Зукърбърг даде на Хуанг черно кожено палто от овча кожа с голяма кожена яка и маншети. Хуанг пък подари на своя събеседник кожено яке, купено от жена му специално за участие в събитието.

Коментар