E Ink дисплей се захранва напълно безжично

Иновативният Digital View ESP6-13 разполага с 13,3-инчов цветен екран E Ink Spectra 6
(снимка: Digital View)

Производителят на E Ink дисплеи Digital View създаде 13,3-инчов цветен екран, който се захранва напълно безжично в инфрачервения диапазон. Един предавател може да захранва няколко дисплея. 

Самите E Ink дисплеи са изключително икономични – те не се нуждаят от енергия, за да покажат картина, но такава е необходима за актуализиране на екрана. Новият дисплей изобщо няма вградени батерии или външни кабелни източници на захранване, като вместо това се захранва безжично.

Digital View ESP6-13 разполага с 13,3-инчов цветен екран E Ink Spectra 6 с разделителна способност 1200×1600 пиксела. Той е четлив при ярка светлина, като издига на следващо ниво цветовете и нюансите на дисплеите с електронно мастило.

Разработчикът е поставил E Ink екрана в издръжлива алуминиева рамка и е вградил в него Wi-Fi, Bluetooth и USB-C интерфейси. Но акцентът е възможността за безжично захранване в инфрачервения диапазон.

Предавателят е устройство AirCord с формата на шайба от компанията Wi-Charge, а приемникът, с размерите на палец, е вграден в екрана. Един предавател AirCord може едновременно да захранва няколко дисплея Digital View ESP6-13.

В режим на активност, когато дисплеят актуализира картината, получава и обработва информация, консумацията на енергия не надвишава 500 mW, твърдят от производителя. Вероятно енергията се предава от лазерни инфрачервени диоди, а не от обикновени.

Решението е предназначено за магазини, офиси и обществени места, но може да намери приложение и у дома. Монтажът на предавателя на тавана гарантира липсата на слепи зони, а лазерът винаги може автоматично да локализира приемника на разстояние до 10 метра или повече.

Производителят не е обявил цена на новия си продукт. Търговските клиенти трябва да се свържат с него, за да направят индивидуална поръчка.

Коментар