Logitech въвежда следващо поколение гейминг аксесоари

Клавиатурата G915 X предлага върхово игрово преживяване за най-взискателните играчи
(снимка: Logitech G)

Нова серия продукти за геймърската общност обяви Logitech G като част от глобалната кампания Logi Play 2024, която обещава за всекиго по нещо – от атлетите в електронните спортове до любителите. Геймърската марка на Logitech представи иновациите си и у нас, на събитие в Милениум София.

В координация със събитието Logi PLAY, търговци и създатели на съдържание в цяла Европа ще стартират Logi PLAY Days – 13 последователни дни на съревнования и специални оферти за някои от най-продаваните продукти на Logitech G.

От 17-ти до 29-ти септември, #LOGIPLAYDAYS ще предложи отстъпки за геймърски мишки, клавиатури, хедсети, микрофони и др. В България потребителите могат да намерят специалните предложения в Технополис, Ozone и Gplay. 

Нови модели от серията PRO

Logitech G обяви ново PRO серия за елитните електронни спортисти и състезателни геймъри. Линията включва геймърски мишки PRO X SUPERLIGHT 2 DEX и PRO 2 LIGHTSPEED и геймърска клавиатура PRO X TKL RAPID.

Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX е звездата на новата серия, с чисто нов, асиметричен дизайн за десничари, разработен с обратна връзка от професионални геймъри в заглавия като Counter-Strike и Valorant. Тази мишка не само блести в ергономията, тя е технологичен връх.

Мишките от новата PRO серия са създадени за елитните електронни спортисти и състезателни геймъри (снимка: Logitech G)

Разработчикът наблегна на няколко предимства:

Безжична технология LIGHTSPEED – надградена да поддържа предаване на данни с честота 8KHz, с ултра бързо и отзивчиво представяне.

HERO 2 сензор – препроектиран от нулата за постигане на скорост на предаване 8kHz, с несравнима производителност при проследяване със скорост над 888 инча в секунда и ускорение над 88G.

LIGHTFORCE суичове – комбинират оптичното засичане за моментално задействане и надеждност с механичен компонент за удовлетворяващо кликване и ниска консумация на енергия.

Устойчивост – мишката е произведена с до 55% рециклирана ABS пластмаса и значително намалява въглеродното си въздействие.

DEX е специализиран инструмент за десничари, който много играчи искаха да бъде добавен към PRO серията. Както цялото оборудване от PRO серията, и DEX е резултат от многогодишен цикъл на разработка, в резултат на съвместна работа със стотици елитни атлети в електронните спортове с цел да бъдат посрещнати техните специфични нужди.

G PRO 2 LIGHTSPEED е еволюция на иконата в електронните спортове
(снимка: Logitech G)

Новата Logitech G PRO 2 LIGHTSPEED взима оригиналния универсален дизайн за левичари и десничари на геймърската мишка PRO Wireless и го отвежда на следващото ниво с върхови компоненти и подобрения на производителността. Това е еволюция на иконата в електронните спортове, която включва най-новата LIGHTSPEED технология и ъпгрейднатия сензор HERO 2.

PRO X TKL RAPID е първата професионална клавиатура с мигновено задействане. Това е дебютната магнитна аналогова клавиатура на Logitech G, която предлага настройващи се точки на отчитане и функция за мигновено задействане (rapid trigger). Тези възможности позволяват на професионалистите да изпълняват движения и команди с изключителна скорост и прецизност. 

Точките на задействане на клавиатурата и rapid trigger настройките могат да бъдат зададени веднага без софтуер, което я прави идеална за професионалисти в електронните спортове, които трябва да конфигурират хардуера си на системи, на които не е позволена инсталацията на допълнителни приложения. 

Ето основните акценти в анонса на PRO X TKL RAPID: 

Магнитни аналогови суичове – проектирани самостоятелно от инженерите на Logitech G, за да предложат най-добрата линейност при обратната връзка, включват настройващи се точки на отчитане и възможност за мигновено задействане за прецизни и бързи движения.

Ключов приоритет – с лесната за използване реализация на Simultaneous Opposing Cardinal Directions (SOCD) ситуациите, тази G HUB функция дава на играчите повече прецизност, скорост и контрол над движенията чрез присъединяване на един или повече чифтове клавиши за измерване и сравняване на действията като разстояние на хода, последно натискане и неутрален или абсолютен приоритет. 

Конфигуриране в движение – позволява на професионалистите лесно да настройват точките на отчитане и опциите за мигновено задействане без инсталиран G HUB; това е идеална функция за системи на турнири, където не е разрешено инсталирането на софтуер на трети страни. 

G HUB интеграция – функцията KEYCONTROL осигурява детайлен контрол на rapid trigger и настройките за ход на суичовете, задаване на мулти задействане и множество командни слоеве; потребителите могат да достъпят G HUB общността и настройките на професионалните играчи, за да оптимизират възможностите на клавиатурата.

Устойчивост – конструирана с използване на рециклиран алуминий и пластмаса.

Наличност и цени:

PRO X Superlight 2 DEX, обновената PRO 2 LIGHTSPEED и геймърската клавиатура PRO X TKL Rapid  са налични в розово, черно и бяло.

  • PRO X Superlight 2 DEX е налична на препоръчителна цена от 329 лв.
  • PRO 2 LIGHTSPEED се предлага на препоръчителна цена от 269 лв.,
  • PRO X TKL Rapid Gaming Keyboard ще бъде налична от декември на препоръчителна цена от 369 лв.

Усъвършенствана нископрофилна геймърска клавиатура G915 X

G915 X Gaming Keyboard е висока само 23 мм, което я прави една от най-тънките нископрофилни безжични геймърски клавиатури. Като комбинира най-новата гейминг технология с безупречно изваян дизайн и премиум материали, G915 X предлага върхово игрово преживяване за най-взискателните играчи.

G915 X има напълно препроектирани галванични суичове. Оригиналните суичове с кукички на крачетата са заместени с нови POM с кръстосани крачета. Този нов дизайн подобрява цялостната стабилност на клавиша за по-добро и тихо преживяване при писане и опростява замяната и персонализирането на капачетата. 

В допълнение, точката на отчитане на суичовете е намалена от 1,5  на 1,3 мм, което означава по-бързо задействане. Добавени са PBT капачета, които са ъпгрейднати от ABS до double-shot PBT, предлагат по-добра устойчивост на износване и намаляват видимостта на мазнина от пръстите. 

При 100% яркост на RGB подсветката и LIGHTSPEED връзка тази клавиатура предлага до 36 часа непрекъсната употреба (снимка: Logitech G)

Качеството на сглобяване е ключово за върховото усещане при писане. Алуминиевата горна повърхност е удебелена от 1,2 до 1,5 мм, което усилва структурната якост на продукта и добавя финален щрих за подобряване на едно вече любимо преживяване при писане. 

G915 X LIGHTSPEED запазва оригиналния троен режим на свързване и предлага ултрабърза LIGHTSPEED безжична връзка, Bluetooth и USB връзка по кабел. 

Нещо повече, животът на батерията е подобрен в сравнение с оригиналната версия, без да се прави компромис с производителността. С изключена подсветка пълноразмерната версия на G915 X LIGHTSPEED осигурява до 800 часа живот на батерията. При 100% яркост на RGB подсветката и LIGHTSPEED връзка тя предлага до 36 часа непрекъсната употреба, което е 20-процентно подобрение в сравнение с предшественика ѝ. Tenkeyless версията предлага до 1000 часа без подсветка и 42 часа при 100% яркост.

В допълнение към оригиналния ролер за силата на звука, G клавиши и медия бутони, G915 X добавя още един мощен инструмент за контрол и персонализиране. С KEYCONTROL всеки клавиш може да се превърне в мощно макро, което комбинира множество команди в единично натискане. Можете да превърнете цифровия блок в пълноценен геймърски команден център или да го комбинирате с G клавиша на мишката, за да присвоите на всички клавиши от клавиатурата различен набор от команди.

Logi PLAY 2024 обещава за всекиго по нещо – от атлетите в електронните спортове до геймърите любители (снимка: Logitech G)

Допълнителните функции на серията G915 X включват:

Три опции за връзка – имате избор между най-добрата в класа 2.4 GHz LIGHTSPEED безжична връзка, Bluetooth или кабелен режим за данни. 

Меки при докосване мултимедийни клавиши, 9 G-клавиша и ролер за силата на звука от метална отливка за контрол с бърз достъп.

LIGHTSYNC RGB с ~16,8 M цвята за персонализиране и унифициране на цялата Logitech G периферия посредством G HUB.

Наличност и цена

Серията G915 X включва:

  • G915 X LIGHTSPEED пълноразмерна клавиатура (LINEAR, TACTILE & CLICKY) – препоръчителна цена 489 лв. с ДДС.
  • G915 X LIGHTSPEED TKL (LINEAR, TACTILE & CLICKY) – препоръчителна цена 449 лв. с ДДС.
  • G915 X Wired Gaming Keyboard (LINEAR & TACTILE) – препоръчителна цена 389 лв. с ДДС.

Всички безжични опции са черни и бели, а тези с кабел – черни. Те вече са налични на LogitechG.com и в големите магазини за електроника. 

Коментар