Промяна в ръководството на AOC и MMD в Европа

Томас Шаде (вляво) и Щефан Зомер (вдясно) отбелязват прехода в лидерския екип на европейските операции на AOC и MMD (снимка: AOC, MMD)

Компаниите за дисплеи AOC и MMD обявиха важна промяна в ръководството на европейските си операции. Томас Шаде, вицепрезидент за Европа, се оттегля от поста, а неговото място заема Щефан Зомер, директор маркетинг и управление на бизнеса в ЕС на TPV.

MMD, лицензиран партньор на марката за монитори Philips Monitors, и AOC, брандът за дисплеи, са част от TPV Technology Limited, един от водещите световни производители на монитори.

Томас Шаде, който е служил като вицепрезидент за Европа в MMD B.V. и AOC B.V. от 2009 г. насам, ще се оттегли от поста си. Той допринесе за установяване и разширяване на присъствието на AOC и Philips Monitors в цяла Европа. Под негово ръководство AOC и MMD постигнаха значителен пазарен растеж, както и силна разпознаваемост на брандовете с водещи позиции в Европа.

От 1 септември 2024 г. Щефан Зомер, понастоящем директор маркетинг и управление на бизнеса в ЕС на TPV, наследява Томас Шаде като вицепрезидент за Европа и поема ръководството на бизнес отделите (Monitors Business Unit) и за двата бранда.

Томас Шаде ще продължи да работи в организацията по време на преходния период до края на годината заедно с новия вицепрезидент, за да координира прехвърлянето на отговорностите. Щефан Зомер, който работи в AOC от 2006 г. и се присъедини към MMD през 2011 г., поема новата си роля с богат опит и доказани резултати в индустрията на дисплеите.

„Докато поемам ролята на вицепрезидент за Европа, аз се ангажирам да продължа нашата траектория на растеж в този предизвикателен пазар с помощта на дългосрочните ни партньори. Работим сигурно и последователно към разширяването на границите в технологиите за дисплеи”, каза Щефан Зомер.

Този преход отразява ангажимента на AOC и MMD за осигуряване на приемственост в тяхната стратегическа визия за европейския пазар, подчертаха двете компании.

Коментар