Новият Samsung 990 EVO Plus SSD достига 7250 MB/s

990 EVO Plus достига скорост на последователно четене 7250 MB/s
(снимка: Samsung)

Samsung Electronics пуска на пазара 990 EVO Plus – ново попълнение в гамата SSD дискове на компанията. С интерфейс PCIe 4.0 и актуална NAND технология, моделът е насочен към потребители, които търсят подобрена производителност и енергийна ефективност на компютрите си. Този SSD е оптимизиран за гейминг, бизнес и креативна работа.

Скоростта на последователно четене на 990 EVO Plus достига 7250 MB/s, а при запис – до 6300 MB/s, което е с 50% повече от предишния модел 990 EVO. Производителността е подобрена, благодарение на последната V-NAND технология на Samsung от осмо поколение и 5-нм контролер.

Иновативен топлинен щит с никелово покритие минимизира риска от прегряване, което води до 73% повече енергийна ефективност от предишния модел, подчертаха от корейската компания.

Моделът с 4 TB памет предлага водеща в индустрията скорост на случайно четене от 1050K IOPS и 1400K IOPS при случаен запис. Забележителната производителност почти достига нивото на SSD продуктите с DRAM, въпреки че не използва DRAM кеш, което прави продукта оптимално решение за игри и използване на изкуствен интелект.

990 EVO Plus SSD използва осмо поколение V-NAND технология и 5-нм контролер
(снимка: Samsung)

За да отговори на текущите изисквания за обема на паметта, 990 EVO Plus предлага модел с капацитет от 4 TB, което надвишава капацитета на 990 EVO. Новото устройство е снабдено с интелигентната технология Samsung TurboWrite 2.0, настроена за максимална производителност, висока скорост на прехвърляне на файлове и намаляване на лага.

Софтуерът Samsung Magician оптимизира функционалността на 990 EVO Plus. С негова помощ потребителите могат да опростят процеса на прехвърляне на данни при ъпгрейд на SSD. Освен това Samsung Magician защитава важни данни, следи състоянието на диска и предлага индивидуализирано оптимизиране на производителността.

Коментар