Сделка при дисплеите: TCL купува част от бизнеса на LG

TCL вече ще доставя над една четвърт от панелите за телевизори в света
(снимка: TCL)

Китайската компания за дисплеи и телевизори TCL ще купи част от бизнеса на LG Display, по-конкретно за LCD панели. Сделката ще превърне TCL във втория по големина производител на големи LCD панели, докато LG все повече се концентрира върху OLED дисплеите, съобщи TrendForce.

TCL Group обяви плановете си да придобие 80% дял в завода за 8.5 поколение LCD панели на LG Display в Гуанджоу (включително 10%, държани преди това от Shenzhen Skyworth) и 100% дял в завода за модули чрез дъщерното си дружество CSOT.

Сделката възлиза на 1,5 милиарда долара, гласи официалната информация. Очаква се придобиването да приключи през първата половина на 2025 г.

Според анализаторите на TrendForce, поглъщането ще увеличи пазарния дял на CSOT в LCD дисплеите с голям размер с повече от 20%, което ще направи компанията играч номер 2 на пазара след Samsung.

TrendForce предвижда, че след завършване на придобиването, CSOT ще заеме повече от една четвърт от световните доставки на телевизионни панели като площ, което ще увеличи комбинирания пазарен дял на трите най-големи производители на панели до близо 70%.

Корейският производител LG Display, от друга страна, изглежда иска да се отърве от LCD бизнеса, за да се концентрира още повече върху OLED панелите, отбелязват анализаторите.

Коментари по темата: „Сделка при дисплеите: TCL купува част от бизнеса на LG”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Майката си е ебало

Коментар