Dimensity 940 с колосален резултат в теста AnTuTu

Dimensity 9400 бележи най-големия скок в производителността на мобилна SoC
(снимка: MediaTek)

Смартфонът vivo X200 Pro, базиран на новата мобилна платформа Dimensity 9400 от Meditek, се появи в бенчмарка AnTuTu, където постави нов световен рекорд за производителност.

Dimensity 9400 демонстрира колосална изчислителна мощ в първия тест на AnTuTu: повече от 3 милиона точки, което е един път и половина повече от резултата на Dimensity 9300. За първи път смартфон надхвърля границата от 3 милиона точки.

За сравнение, vivo X100 Pro, базирана на предишно поколение SoC Dimensity 9300, постига малко над 2 милиона точки в теста AnTuTu. Тоест увеличението с новия мобилен процесор е около 50%, отбелязва Gizmochina.

Анализът на данните от бенчмарка показва, че увеличението в производителността на GPU е по-голямо, отколкото на CPU, но въпреки това, резултатите като цяло са се подобрили забележимо във всички области.

vivo X200 Pro с Dimensity 9400 демонстрира над 3 млн. точки в бенчмарка AnTuTu
(източник: AnTuTu)

По-рано се появиха информации, че Dimensity 9400 ще изпревари с 41% флагмана Snapdragon 8 Gen 3 на Qualcomm в производителността на GPU. Вероятно това ще бъде най-големият скок на производителността при преход към ново поколение чипсет в цялата история на мобилните SoC.

Коментар