Lexmark ще увеличава пазара си чрез АСБИС

Производителят на принтери Lexmark ще разширява пазарния си дял у нас чрез партньорство с един от водещите дистрибутори – АСБИС България, стана ясно вчера на семинар в София.
Потребителите ще получат достъп през дилърската мрежа на АСБИС в цялата страна до широка гама устройства за печат с марката Lexmark.
Продуктовото портфолио на американския производител включва устройства за всички сегменти – от евтини мастилено-струйни принтери за дома до лазерни мултифункционали за корпоративни клиенти с месечен работен капацитет от над 200 000 страници, както и консумативи за тях.  
Сделката, от друга страна, е нов ход в стратегията на АСБИС. Дистрибуторът, който от няколко години налага успешно модела “one-stop shop”, навлиза и в бизнеса с периферни устройства. Досега компанията беше фокусирана основно върху дистрибуцията на компоненти за изграждане на компютърни системи, както и в доставките на мобилни решения с марката Prestigio.
Митко Топалов, регионален директор на АСБИС за България, Румъния, Сърбия и Македония, поясни, че стремежът на компанията е да предостави на своите клиенти завършени решения. Партньорството с Lexmark е стъпка в тази насока. Клиентите на дистрибутора имат избор от широка гама компоненти за РС и сървъри, сторидж решения, мобилни платформи и вече устройства за печат.
Представител на Lexmark в България е Радослав Иванов, който представи на семинара продуктовата линия на компанията. Сериозни награди получиха победители в боулинг турнир след семинара – цветен лазерен принтер, фотопринтер и мултифункционал с марката Lexmark.

Коментар