WePad – немският отговор на iPad

Немската компания neofonie разработва таблета WePad, който без всякакво съмнение ще конкурира епълския iPad. Устройството е разработено на платформа Pine Trail и предлага характеристики близки или по-добри от тези на iPad, както се вижда от сравнителната таблица.

Таблетът е снабден с 11,6-инчов сензорен екран с резолюция 1366х768 пиксела. Работи с процесор Intel Atom N450 с честота 1,66 GHz, включва вграден флаш драйв с капацитет 16 или 32 GB и слот за карти памет SDHC.

Корпусът на WePad е направен от магнезиево-алуминиева сплав. Налични са уеб камера с резолюция 1,3 мегапиксела, два порта USB, четец на карти, аудио изход, модули Wi-Fi и Bluetooth и акселерометър. Като опции са достъпни модули GPS и 3G.

Немският производител набляга на предимствата на операционната система Android – многозадачност, поддръжка на Flash и Adobe AIR. Освен това WePad поддържа всички достъпни формати за електронни книги. Приложения за таблета ще се разпространяват чрез Google Market и WePad AppStore.

Батерията на WePad осигурява до 6 часа автономна работа на устройството. То тежи 800 грама и има размери 288х190х13 мм. Все още не са обявени датата за пускане на пазара и цената.

Коментар