Nvidia подобрява геймърското изживяване

Нови графични процесори на Nvidia осигуряват оптимални възможности за PC геймърите. GeForce GTX 480 и 470 поддържат DirectX 11, 3D Vision Surround, PhysX и интерактивен Ray-Tracing, съобщиха от компанията.

Дългоочакваните флагмани при графичните процесори, предназначени за ентусиасти, са разработени отначало, а не на базата на предходна архитектура, за да осигурят най-добрата производителност при изпълнение на операции с теселация, подчерта Nvidia.

Теселацията е ключов компонент от платформата за разработка на компютърни игри DirectX 11 на Microsoft и затова производителността при нейното използване е от особено голямо значение. Благодарение на теселацията, разработчиците на игри ще могат да се възползват от възможностите на графичните процесори GeForce GTX 480 за увеличаване на геометричната сложност на моделите и героите, с цел да бъде подсигурено създаването на по-реалистичен виртуален свят в игрите.

Освен GeForce GTX 480, в първата серия от продукти на базата на архитектура Nvidia Fermi попада и графичният процесор GeForce GTX 470. Двата нови продукта ще са налични на пазара в средата на април, а останалите модели от серията GeForce 400 ще бъдат обявени през идните месеци, като те постепенно ще попълнят пазарните сегменти, предлагайки различна производителност и цена.

GeForce GTX 480 и GTX 470 добавят набор от нови възможности за PC геймърите, като рейтрейсинг в реално време и технологията Nvidia 3D Vision Surround, която ще осигури по-реалистичен гейминг в стереоскопичен 3D режим на няколко монитора или проектора едновременно.

"GeForce GTX 480 е нещо, което всички с нетърпение очаквахме", заяви Майк Ангиуло, генерален мениджър на подразделението на Microsoft за Windows планиране и PC екосистемата.

"Microsoft  създаде DirectX 11 за Windows 7 със стандартна поддръжка за GPGPU (общи изчисления с графичен процесор), теселация и подобрена многонишкова работа. От Nvidia ясно са разбрали тази идея и са разработили GTX 480 със скалируема архитектура при теселация в многоядрена работна среда, с идеята да пренесат разработката на игри на изцяло ново ниво", допълни Ангиуло.

по темата: „Nvidia подобрява геймърското изживяване”

добавете коментар...

  1. Light_inf

    незнам, отново ми се струва медиен трик… спомнете си разликата между DX9 и DX10 🙂 – аз лично нищо ново под слънцето!

  2. Noncho

    Вече има първи ревюта, не съм особено впечатлен от дългоочакваните карти. Няма особена разлика с топ-моделите на АТИ, а новите карти са и много по-лакоми за ток, което означава и че искат по-мощно(по-скъпо) захранване и по-трудно охлаждане.

Коментар