AutoCAD 2011 проектантите постигат максимална производителност с NVIDIA

САНТА КЛАРА, Калифорния — 9 Април, 2010 — NVIDIA обяви, че проектантите, използващи AutoCAD 2011 и имащи нужда от подобряване на работния процес ще могат да намерят решението в новосертифицираните графични процесори NVIDIA® Quadro®, получавайки в същото време и по-добра визуална точност и подобрена производителност и надеждност при тяхното използване.

 Като стратегически партньори, Autodesk и NVIDIA прекарват заедно над 2000 инженерни часа всяка година, за да сертифицират графичните процесори Quadro за AutoCAD. В допълнение NVIDIA е инвестирала над 10 години работа в специфични оптимизации специално за това приложение, което води до постигане на най-добрата производителност в индустрията при ползване на AutoCAD.

AutoCAD 2011 осигурява набор от нови възможности и визуални стилове на проектантите работещи с 2D планове или създаващи 3D модели. Тези нововъведения в комбинация с графичен процесор Quadro от професионален клас дават възможност на проектантите да увеличат сложността на своите проекти, да ги визуализират в софтуера и да решат всеки един потенциален проблем, преди да преминат към реализацията, елиминирайки загубата на допълнително време и повишавайки продуктивността си.

"Autodesk сертифицира и препоръчва NVIDIA Quadro за използване в комбинация с AutoCAD 2011", заяви Гури Старк, вицепрезидент в Autodesk. "При ъпгрейд към Quadro, милионите потребители на AutoCAD по света ще могат да се възползват от пълния набор от възможности и 3D нововъведения в приложението, както и да постигнат по-добро качество на изображенията, работейки наистина интерактивно в следствие на подобрената производителност".

Проектантите, които използват AutoCAD 2011 в комбинация с професионален графичен процесор Quadro ще могат да постигнат значително подобрение в производителността. Вградения тест на AutoCAD показва, че използването на Quadro осигурява:

•        До 6 пъти по-висока производителност във визуален стил ‘3D Hidden’

•        До 3 пъти по-бърза интерактивна манипулация на модели във визуален стил ‘Conceptual’

•        До 2 пъти подобрение в скоростта с визуалните стилове ‘Realistic’ и ‘Shades of Gray’

В допълнение, само потребителите на Quadro ще могат да се насладят на драматично подобрение в качеството на изображенията с помощта на опцията ‘Smooth Lines’ във всички визуални стилове в AutoCAD 2011. При операциите увеличаване, местене и въртене, графичните процесори Quadro поддържат интерактивността на работа и осигуряват визуално точно представяне на моделите през цялото време, докато при ползване на други системи може да бъде наблюдаване намаляване на визуалното качество при тези манипулации.

"За проектантите, които прекарват част от деня си в работа с AutoCAD, Quadro е умната и ценово-ефективна инвестиция, която увеличава производителността", заяви Джеф Браун, генерален мениджър в подразделението за професионални решения на NVIDIA. "Оптимизираният работен процес може да спести на проектанта 30 минути на ден, а за компания с 5 такива служителя, това може да доведе до спестяването на повече от 100 хиляди долара за период от 3 години".††

Професионалните графични решения на NVIDIA Quadro са предвидени да подобрят работата на проектантите използващи пълния набор от Autodesk AutoCAD 2011 приложения, в това число: AutoCAD Architecture 2011, AutoCAD Electrical 2011, AutoCAD Mechanical 2011, и AutoCAD MEP 2011. Графичните решения Quadro са разработени, сглобени и тествани от NVIDIA с цел да осигурят оптимална производителност и надеждност за професионалните потребители. Те имат разширен цикъл на продуктов живот от между 24 и 36 месеца и три години гаранция, така че IT мениджърите могат да стандартизират поддръжката на Quadro-базираните системи за по-дълги периоди от време.

Повече за професионалните графични решение на NVIDIA за AutoCAD можете да научите на адрес: http://www.nvidia.com/object/builtforprofessionals.html.

Коментар