Конкурс за Android приложения представи М-Тел на студенти от ФМИ

„Дни на кариерата” във Факултета по математика и информатика на Софийския университет „Св.Климент Охридски” бяха открити днес официално от Александър Щок, директор „Телекомуникационни мрежи и услуги” в М-Тел. Събитието ще продължи два дни, а основният му спонсор е М-Тел.

„Дните на Кариерата" във ФМИ преминават под мотото „Знам и искам да го докажа". В тази връзка основният спонсор на събитието – М-Тел представи на студентите две презентации с отворен характер и разказа на младите хора какви са възможностите за работа и стаж в телекома.

Студентите бяха запознати и с първия в България конкурс за Android приложения M-Tel Application Factory. Той стартира на 3 май и ще продължи до 20 юни. До този момент регистриралите се за участие български разработчици надхвърлят 60. Шест компании и три екипа са заявили своето желание да се включат в състезанието.

Наградният фонд на състезанието е на стойност 30 000 лева, като победителят в конкурса ще получи голямата награда от 20 000 лева. Церемонията по награждаването на финалистите ще се състои в края на юни.

Презентация, която разкри малка част от „кухнята” на мобилния бизнес и запозна студентите с това как се създава и развива една услуга в телеком компания, също предизвика интерес у студентите.

На 3 юни „Дните на кариерата” във ФМИ ще продължат с представяне възможностите за стаж и работа в М-Тел.

Коментар