Десетки проекти в борба за 100 000 лв. от М-Тел

49 образователни проекта ще се борят за финансиране от М-Тел през настоящата година. Срокът за кандидатстване за дарителската програма М-Тел Грант приключи вчера.

Тази година програмата е фокусирана върху финансиране на проекти с образователна насоченост. Бюджетът на М-Тел Грант е 100 000 лева.

Независима комисия, съставена от общественици и експерти, работещи в областта на образованието, ще осъществи окончателната селекция на проектите, които да бъдат финансирани от телекома. Избраните проекти ще бъдат обявени в началото на август.  

М-Тел Грант ще подкрепи проекти, които целят да изследват статуквото, очертано в традиционните модели на преподаване и учене, създават иновационни предложения за изучаване на български език и литература и насърчават придобиването на умения за комуникация. Целевата група на програмата са учениците от 1 – 12 клас.

Традиционно в програмата право за участие имат нестопански организации, регистрирани в обществена полза – работещи в сферата на образованието, училищни настоятелства, както и читалища. Кандидатите трябва да предложат проекти с бюджет между 5 000 и 20 000 лева.

Реализацията на избраните проекти ще се осъществи в рамките на учебната 2010/2011 година.

Коментар