Съосновател на Twitter напусна шефския стол

Съоснователят и главен изпълнителен директор на Twitter Еван Уилямс напусна  шефския стол в компанията. Неговото място заема оперативният директор Дик Костоло, а досегашният CEO ще се фокусира върху продуктовата стратегия, съобщи блогът на Twitter.

Еван Уилямс основа Twitter през 2006 година заедно с Биз Стоун и Джак Дорси. Първоначално в ролята на CEO се изявяваше Дорси, но през 2008 главен изпълнителен директор стана Уилямс.

В момента Дорси е председател на Twitter и част от ръководството на стартиращата компания за е-търговия Square.

Костоло пък е основен фактор в разработката на бизнес модела на Twiiter, фокусиран в момента в промотиране на туити, тенденции и акаунти. Неговата бизнес експертиза го прави по-подходящ за ролята на CEO, коментира Еван Уилямс в своя блог.

„Бързият растеж не е успех сам по себе си. Успехът за нас означава да бъдем печеливша компания, която запазва своята култура и има положително влияние върху света. А това не е малка задача”, посочва Уилямс.

Twitter е най-популярната микроблогърска услуга, с над 160 милиона регистрирани потребители и 90 милиона туита, публикувани всеки ден, отбелязва CNET News. Услугата обаче все още не е доказала, че има устойчив бизнес модел.

Коментар