Изтеглят опасни столчета и детски играчки от пазара

Производителят Mattel предприе доброволни мерки за изтегляне на три модела столчета за хранене и детски играчки с надуваеми топки от международния пазар. Тази информация постъпи в КЗП от дистрибутора на фирмата за България „Национални дистрибутори” ЕООД.

Столчетата за хранене са на Fisher Price – “Healthy Care” (С6412), “Easy Clean” (J6995) и “Close To Me” (J7742). Те имат метални щифтове на задните крака и падане на детето върху тях води до наранявания или разкъсвания на тъканта, пояснита от Комисията за защита на потребителите.

Експертите съветват родителите да обърнат внимание на името на модела на столчето, което имат или което предстои да закупят, за да се уверят, че не е сред посочените три. В случая то е поставено върху задната част на седалката.

Детската палатка модел “Fisher Price Ocean Wonders Kick & Crawl Aquarium” (C3068) и килимчето “Ocean Wonders Kick & Crawl Aquarium” (H8094) имат надуваема топка с клапа, която се отделя лесно и при поглъщане от детето предизвиква задавяне или задушаване. Характерно за тях е, че дамаската им е с десен на океански пейзаж.

Експертите съветват потребителите, които имат от опасните продукти, в никакъв случай да не ги ползват и да се свържат с българския дистрибутор „Национални дистрибутори” ЕООД (тел.: 02/ 80 26 444), за да ги върнат.

Коментар