Мобилен WiMAX интернет от Макс Телеком в автомобилите Renault Twingo

Макс Телеком в сътрудничество с Рено Нисан България, демонстрираха пред медиите използването на високоскоростен мобилен интернет от оператора в гамата автомобили Renault Twingo. Услугата се предоставя посредством първия в Европа WiMAX / WiFi рутер, джобен формат и с вградена батерия – URoad 5000, който е интегриран в автомобилите. Потребителите в нашата страна са първите европейци, които могат да усетят удобството от използването на тези устройства. Модемът гарантира достъп до интернет, без обвързване с кабели или сериозни ограничения в броя на крайните устройства. Най – привлекателната функция на URoad 5000 е възможността за връзка с глобалната мрежа по време на движение.

Рутерът трансформира WiMAX сигнала в WiFi и всеки, който разполага с преносимо WiFi устройство, може да е свързан с Интернет навсякъде, в близост до автомобила. URoad 5000 е съвсем малък и удобен за пренасяне. Той може да осигури връзка за до 10 WiFi  поддържащи устройства – компютри, портативни мюзик плеъри, игри, PDA. Удобен е за използване в открити пространства- градини, паркове, по- големи офиси.

Клиентите просто трябва да включат своя WiMAX USB модем в рутера и веднага създават WiFi безжична мрежа (hotspot), която позволява всяко WiFi потребителско устройство – преносим компютър, смартфон, таблет, PDA и др. – да се възползва от предимствата на високоскоростната мобилна връзка на Макс Телеком.

Предложението на Макс Телеком променя представите за използване на интернет на открито и създава редица нови възможности за обезпечаване с безжична връзка на събития на открито, събирания и разходки извън града, купони в паркове и др. Решението позволява дори създаването на напълно мобилна локална мрежа, която може да се движи заедно с автомобила и е достъпна в движение от всички пътници в колата. Така, при пътуване с автомобил, в зона на покритието на Макс Телеком, пътниците спокойно могат да използват времето за работа, забавление или достъп до социалните мрежи.

Коментар