Остава по-малко от седмица за участие в конкурса за есе „Всичко, което ни свързва” на сп. „ТЕМА” и VIVACOM

Български и чуждестранни студенти имат възможност да покажат творческите си умения в конкурса за есе „Всичко, което ни свързва”, организиран от списание „Тема” с подкрепата на VIVACOM. Телекомът ще осигури първа, втора и трета награда от съответно 5000, 3000 и 2000 лв. за трите най-добри есета в конкурса, а десетте най-силни творби ще бъдат публикувани в списанието.

Участие в конкурса са заявили както студенти от родните университети, така и млади българи, учещи в чужбина. Есетата ще бъдат оценявани от престижно жури, в чийто състав влизат главният редактор на сп. „Тема” Валери Запрянов, писателят Георги Данаилов, журналистът Любен Дилов-син, писателката Кристин Димитрова и професор Валери Стефанов от Софийския Университет.

Право на участие в конкурса имат всички студенти от държавните и частните университети в България, чуждите студенти които учат у нас, както и български студенти, които се обучават в чужбина. За да се включат в конкурса, те трябва да се регистрират в сайта на сп. „Тема” (http://temanews.com/index.php?p=ese) и да изпратят есе с обем до 5000 знака не по-късно от 10 ноември 2010 г.

В рамките на един месец журито ще има възможност да прочете есетата и да излъчи победителите. Наградите ще бъдат раздадени на специална церемония в края на месец декември.

Коментар